Foto's   -   Oude ansichtkaarten

 

Door middel van oude ansichten willen we u een blik gunnen op de vele facetten die zich vroeger binnen onze dorpen hebben afgespeeld en in de meeste gevallen nog altijd aanwezig zijn.

We beginnen de rondreis in Oud-Valkenburg, bij kasteel Schaloen. Vervolgens worden de kerk en kasteel Genhoes belicht.
Als derde richten we onze blik op het natuurschoon van de diverse landschappen die onze kernen zo karakteristiek maakt; daarna is het de beurt aan de vele vormen van horecagelegenheden die er zijn (geweest). Via verschillende dorpsgezichten komen we bij het meest oostelijke punt van Schin op Geul, de Gronseleput, op de grens met Wijlre.
We keren weer terug naar Schin op Geul en belichten in het zevende deel de kerk en het oude tolhuis, om vervolgens de blik te richten op een belangrijke oost-west-verbinding: het spoor. Via dit spoor en de voormalige halte Oud-Valkenburg komen we boven op de Schaesberg bij de karakteristieke Kluis. We dalen daarna de berg af en komen bij een volgende markante plaats: de Drie Beeldjes.
In aflevering elf wandelen we langs de Geul om tenslotte uit te komen bij kasteel Oost, waarmee we het einde van de rondreis hebben bereikt. Als laatste worden er nog enkele "Groeten uit Schin op Geul"-ansichten getoond.

 
 
   
 
1. Kasteel Schaloen   2. Kerk Oud-Valkenburg en
kasteel Genhoes
  3. Landschappen
 
 
   
 
4. Horeca   5. Dorpsgezichten   6. Gronseleput
 
 
   
 
7. Kerk Schin op Geul en
tolhuis
  8. Spoorweg   9. De Kluis
 
 
   
 
10. De Drie Beeldjes   11. Langs de Geul   12. Kasteel Oost en
Groeten uit Schin op Geul